Zingen met een snik – 3e inspiratieavond op 21 mei 2019

 > LAF2019, Nieuws >  Zingen met een snik – 3e inspiratieavond op 21 mei 2019

Zingen met een snik – 3e inspiratieavond op 21 mei 2019

0 Comments
Inspiratieavond 3 - Foto Bert v.d. Ven

De laatste inspiratieavond voor het LAF had een muzikaal tintje. We keken naar een filmpje waarin Marian Pijnaker van Zangstudio The Voice uitlegt wat nodig is voor een authentieke performance van het levenslied, dus met ‘snik’. Natasha Schulte en Rozemarijn Kalis van Koorschool Utopa gaven samen een korte zangworkshop en tot slot werden de aanwezigen getrakteerd op een een ode aan de Zangeres Zonder Naam door Naomi Noëlle, leerling van Marian Pijnaker.

Uit de brainstorm in de tweede helft van de avond kwamen interessante ideeën naar voren en werd duidelijk dat een goed idee niet ingewikkeld hoeft te zijn. Koren en orkesten kunnen prima aan de slag met hun eigen repertoire. De bijdrage van een dichter, projectie op de muren of een bijzondere aankleding kunnen het geheel af maken. Ook voor de aankleding van het Volkshuis zijn veel leuke ideeën geopperd. 

Uiteraard waren Jannie de Groot en Bert van de Ven van de Leidse Amateur Fotografen Vereniging aanwezig voor de fijne fotografische herinnering.

Dit was de laatste gezamenlijke inspiratieavond. Vanaf nu kunnen de koren, bandjes, dichters, theatergezelschappen en alle andere deelnemers aan de slag met de invulling van hun optreden en act voor het festival in november.

Foto: Bert v.d. Ven