Xin Xia, geboren in 1977 in Nanjing, China was als jong meisje al aangetrokken tot kunst geïnspireerd door haar familie. Na haar bachelor diploma aan de Nanjing University of the Arts, kwam Xin Xia naar Nederland om te gaan studeren aan de Dutch Art Institute en de Universiteit van Amsterdam waar ze twee masters behaalde in Visual Art en Film Studies. Van 2004 tot 2015 was Xin Xia werkzaam voor ONL als ontwerper en pr manager en voor de faculteit Bouwkunde aan de TU Delft als onderzoeker. Ook was ze PhD kandidaat voor Cognitieve Psychologie aan de Universiteit Leiden en werkte ze als Chinees adviseur voor de faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen. In 2018 startte Xin Xia de Yuanfang Art Studio.

Yuanfang Art Studio is een beeldende kunst studio gevestigd in Nootdorp. De studio is gebaseerd op het ontwikkelen van de academische traditie van tekenen en schilderen en het beleven van de ervaring bij het maken van kunst. Yuanfang Art Studio verwelkomt kunstenaars van alle leeftijden en achtergronden die interesse hebben om hun vaardigheden in tekenen en schilderen te verbeteren.

Tijdens het Leids Amateurkunst Festival verwelkomt Xin Xia je voor een workshop in het Stevenspark op zondag 4 september. Ook zal er een aantal kunstwerken van haar te bewonderen zijn.

Meer informatie: www.yuanfang.nl.