Tussen Kunst&Kitsch – 2e Inspiratieavond 8 maart 2019

 > LAF2019, Nieuws >  Tussen Kunst&Kitsch – 2e Inspiratieavond 8 maart 2019

Tussen Kunst&Kitsch – 2e Inspiratieavond 8 maart 2019

0 Comments
Inspiratieavond 2

Op vrijdag 8 maart kwamen vele amateurkunstenaars bijeen in de Theaterzaal van BplusC Het Leidse Volkshuis waar zij zich lieten inspireren door beeldend kunstenaar Resi van der Ploeg.Resi rondde de KABK af in de richting monumentale vormgeving. Zij werkt als kunstenaar en is leraar Textiele Vormgeving. Sinds 1994 heeft zij haar werkplek op Haagweg 4. Aan de hand van voorbeelden laat Resi zien hoe zij nostalgie in kunst verwerkt. Als dochter van een scheepstimmerman heeft zij een voorliefde geërfd voor ambachtelijke technieken en materialen. Met haar borduurwerk geeft ze nu zichzelf de ruimte meer intuïtie in toe te laten. Inspiratie vindt ze op allerlei plekken. Mooie toevalligheden en ontmoetingen met mensen maar de laatste tijd laat ze zich ook verrassen door dieren. Resi liet ons met persoonlijke voorbeelden zien hoe je van inspiratie naar een nieuw kunstwerk komt. En dat het eigenlijk niets uit maakt of iets nu  kunst of kitsch is. 

Vervolgens nam Natasha Schulte, theatermaker en artistiek adviseur ons mee in de hoekjes en gaatjes van het pand en liet zij zien hoe je je kunt laten inspireren door een ruimte. Hoe voelt een lege kamer? Wat gebeurt er als je er iets veranderd?

Daarna was het de beurt aan de kunstenaars zelf. Zij werden uitgedaagd om te zoeken naar inspiratie voor een bijdrage aan het festival door in het gebouw plekken te kiezen waar eventueel een act of voorstelling gegeven kan worden. Wat zou je er dan doen? Wat moet je veranderen aan de plek om er iets heel nieuws van te maken?

Het resultaat is dat niet iedereen kiest om op te treden in de grote Theaterzaal, maar andere, meer intieme ruimtes van het Volkshuis kiezen voor hun optreden!

Foto: Bert v.d. Ven