Tineke Jacobs geeft een workshop met het thema een fruitig stilleven voor kinderen. Kinderen (vanaf 6 jaar) maken een stilleven van een banaan, een appel, van fruitig fruit wat op tafel ligt. Kinderen kunnen tekenen, schilderen, knippen en plakken. Wat het leuke is, is dat er een ‘cross-over’ kan zijn met misschien je vader, moeder, oma, opa, omdat in de kraam ernaast dezelfde workshop maar dan voor volwassenen gegeven wordt. Misschien willen jullie wel samenwerken? Of je maakt je schilderij-tekening helemaal zelf met goede uitleg en tips. Als je klaar bent, kan een ander kind aanschuiven. Misschien moet je werk even drogen, maar dan ga je daarna met een ‘schilderij-tekening’ naar huis waar je helemaal blij van wordt….

Meer over Tineke Jacobs

Tineke Jacobs, is beeldend kunstenaar en vakdocent beeldend / tekenleraar. Zij heeft haar atelier op de Haagweg 4 ( lokaal A2).

De basis is fotografie die Tineke graag ruimtelijk maakt. Door technieken als tekenen, schilderen en gemengde technieken verwerkt zii fotografie als object, als unica. Soms in serie, en zonder verdere bewerking maar dan op een ondergrond die passend is voor het beeld (zijde, fluweel, dibond, transparant, hout, metaal). Van borduren tot zagen en frezen in metaal waar fotografie op gedrukt is.

Details en onverwachte ‘spots’ zijn van belang. De ‘gevonden foto’  voornamelijk uit de natuur hoeft niet bewerkt te worden met photoshop maar krijgt vaak een combinatie met een andere foto waardoor een ander perspectief en verwondering zichtbaar wordt.

Naast haar eigen werk geeft Tineke graag workshops buiten-tekenen aan volwassenen, zoals in de Hortus of in Museum Volkenkunde n.a.v de collectie (Boeddhazaal).  Kunst Op Recept en Op atelier geeft zij begeleiding ‘op maat’.  Workshops voor groepen met regelmaat ism Gerard Schoemaker.

Meer informatie: www.tinekejacobs.com