Leve het Levenslied – inspiratieavond 17 januari 2019

 > LAF2019, Nieuws >  Leve het Levenslied – inspiratieavond 17 januari 2019

Leve het Levenslied – inspiratieavond 17 januari 2019

0 Comments
Inspiratieavond 1 - Foto Bert v.d. Ven

Het leven, de persoon en het werk van Mary (Rietje) Servaes-Bey vormt de inspiratie voor mooie, ontroerende, grappige, laagdrempelige en toch kwalitatief hoogwaardige concerten, exposities en voorstellingen tijdens het LAF 2019.

Op donderdag 17 januari kwamen vele geïnteresseerde amateurkunstenaars alvast bijeen op de zolder van BplusC Het Leidse Volkshuis om zich te laten inspireren. Natasha Schulte, theatermaker en artistiek adviseur en Sigrid de Zwart, voorzitter van de Werkgroep Amateurkunst Leiden, namen de deelnemers mee in het leven en het werk van Mary Servaes. Frank van Leeuwen van het Leids Festival van het Levenslied en Werner Hendriks van het Openluchttheater Leidse Hout praatten ons bij over wat er in 2019 nog meer in Leiden plaatsvindt rond de Zangeres.

Daarna was het de beurt aan de kunstenaars zelf. Zij werden aan verschillende tafels uitgedaagd om door middel van de songteksten, Servaes’ biografie of de grote thema’s in hun eigen leven te zoeken naar inspiratie voor een bijdrage aan het festival.

Jannie de Groot en Bert van de Ven van de Leidse Amateur Fotografen Vereniging (LAFV) maakten van alle inspiratieavonden de foto’s.

Foto: Bert v.d. Ven