LAF keert terug in 2019

 > LAF2019, Nieuws >  LAF keert terug in 2019

LAF keert terug in 2019

0 Comments

Het is alweer ruim een jaar geleden dat in de prachtige spiegeltent op de Lammermarkt het Leids Amateurkunst Festival (LAF) 2017 plaatsvond. Inmiddels zijn we, op veler verzoek, weer volop bezig met de voorbereidingen van het LAF 2019. Het belooft een heel bijzonder festival te worden. Niet in de laatste plaats door het veelzijdige thema: het 100ste geboortejaar van de Zangeres Zonder Naam.

Gaan we dan met z’n allen Mexico zingen? Misschien. Maar vooral willen we het leven, de persoon en het werk van Mary (Rietje) Beij gebruiken als inspiratie voor mooie, ontroerende, grappige, laagdrempelige en toch kwalitatief hoogwaardige concerten, exposities, voorstellingen, workshops en masterclasses.

Het thema kan op vele manieren worden benaderd en de mogelijkheden zijn eindeloos. Ter inspiratie organiseerden we samen met Natasha Schulte een aantal zeer geslaagde inspiratieavonden. Vanaf nu kunnen koren, bandjes, dichters, theatergezelschappen en alle andere deelnemers aan de slag met de invulling van hun optreden en act voor het festival in november.

Misschien zing je straks de mooiste Madrigalen, bewerk je een nummer van Mary Servaes met jouw orkest tot een klassieker, fotografeer je haar wereld, organiseer je een filmavond over haar leven, maak je jurken geïnspireerd op de stijl van deze koningin van het levenslied, volg je de masterclass ‘Zingen met een snik’ of maak je een voorstelling over haar leven. Vergeet dan niet om voor 24 juni je ideeën en wensen voor het festival door te geven, dan kunnen de programmaraad en artistiek leider Natasha Schulte een spetterend programma neerzetten!