Bianca Dijkstra is een zelf aangeleerde kunstschilder, opgegroeid in Friesland. Haar artistieke reis begon al op zeer jonge leeftijd, als kind altijd te vinden met een schetsboek onder haar arm. Vanaf circa 2009 lag haar focus voornamelijk bij het schilderen van zeegezichten / natuurbeelden en vanaf 2018 is haar focus meer gericht op figuren en portretten met hier en daar studies van lippen, handen en ogen. In haar schilderijen wordt gewisseld tussen acrylverf en olieverf en de formaten van de schilderijen kunnen verschillen van klein tot groot.

Kunstenaar Verklaring

Door mijn schilderijen zet ik de emoties en stemmingen op canvas die ik niet altijd onder woorden kan brengen. Emoties kunnen mooi zijn en goed voelen, maar ze kunnen ook kwetsbaar pijnlijk, overweldigend en complex zijn. De schoonheid schuilt juist in het feit dat we als mensen zo’n breed scala en diepte van emoties kunnen voelen. In mijn eerdere werken bracht ik deze schoonheid over door middel van natuurbeelden, voornamelijk zeegezichten. In mijn recente werk verleg ik mijn focus meer naar figuren en portretten.

Mijn hele leven ben ik al bezig met tekenen en schilderen. Vanuit mijn passie heb ik de opleiding Docent Beeldende kunst en Vormgeving gevolgd aan de NHL te Leeuwarden. Tijdens deze studie ben ik opgeleid tot kunstenaar en heb ik mezelf verder kunnen ontwikkelen. Voor die tijd maakte ik al kunstwerken voor vrienden en kennissen, na de opleiding ben ik dit professioneler gaan aanpakken. Sinds een aantal jaren groeit de interesse in mijn werken. Mijn kleine onderneming is sinds een jaar geleden officieel een feit.

Wil je Bianca’s schilderijen bewonderen? Kom een kijkje nemen in het Stevenspark op zondag 4 september.
Alvast een kijkje nemen kan op haar Etsy pagina: https://www.etsy.com/nl/shop/BiancaDijkstraKunst?ref=profile_header