Complete Vocal Technique

Complete Vocal Technique
Claudia Copier: Claudia Copier

Ongeveer 30 deelnemers per workshop, onderaan deze pagina kan men zich inschrijven voor deze workshop.

CVT is een zangmethode ontwikkeld door de Deense zangpedagoge en zangeres Cathrine Sadolin. Na 10 jaar Complete Vocal Technique (CVT) in Nederland is deze zangtechniek niet meer weg te denken uit de hedendaagse zangpedagogiek. Stemprofessionals en conservatoria vinden hun weg in groeiende mate naar CVT.
Deze zangeres en bevlogen zangpedagoge doet sinds de jaren tachtig onderzoek naar alle vormen van stemgebruik. Zij bestudeerde allerlei manieren van zingen in zeer uiteenlopende muziekstijlen. Van heavy-metal tot klassiek, van Mongoolse keelzang tot Bulgaarse zang en ontdekte een fundamenteel systeem voor het gebruik van de stem waarbij het mogelijk is om alle geluiden te produceren op een gezonde manier met technieken die bruikbaar zijn in alle zangstijlen. Ze bedacht een eigen terminogie en visuele weergave voor haar ontdekkingen die sinsdien gebruikt wordt door duizenden zangers over de gehele wereld en in alle muziekstijlen.
Zingen is niet moeilijk en iedereen kan leren zingen. De CVT-zangtechniek is een concrete zangtechniek die het zingen in grote lijnen verdeeld in vier onderdelen. Door het combineren van de verschillende elementen van deze onderdelen kun je je eigen geluid creëren. Ook ben je beter in staat uit te vinden waar jouw specifieke problemen en zwakke plekken liggen, en kun je gericht werken, aan die gebieden van het zingen die je wilt veranderen of verbeteren.
In de workshop van vandaag gaan we de belangrijkste principes van CVT bekijken en meteen toepassen, zodat iedereen meteen kan ervaren hoe het werkt.
Hoewel er het beeld bestaat dat CVT voornamelijk bedoeld is voor popzangers, wil ik hier benadrukken dat CVT gaat over zingen en gezond stemgebruik – één van de belangrijkste pijlers – in ALLE muziekstijlen, dus ook in klassieke muziek.
Voor meer info over CVT: http://completevocalinstitute.com/vocal-technique/cvt-explained/
Voor meer info over workshopleider Claudia Copier: www.completevocalstudio.nl
Inschrijven voor deze workshop.

Naam workshop deelnemer (verplicht)

E-mail (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Met welk koor / orkest / ensemble neemt u deel aan het festival?(verplicht)

U kunt alleen deelnemen aan de eerste workshop van 12:30 - 14:00 uur.

Indien van toepassing: tot welke stemgroep behoort u:

Indien van toepassing: welk instrument bespeelt u?

De kosten voor deelname bedragen € 8 per persoon. De inschrijving wordt verwerkt in volgorde van binnenkomst en is pas geldig als de betaling ontvangen is. Vol is vol! (in de bevestigingsmail leest u betalingsgegevens)
Afhankelijk van het aantal betalende inschrijvingen bepaalt het bestuur of de workshop door zal gaan, de inschrijvers samengevoegd worden tot één workshop of meer evenredig over de ronden worden verdeeld.

Opmerkingen of suggesties :