Componist slotcompositie

Leonard Evers (Heerlen, 1985), is de componist voor het festival 2013, studeerde cum laude compositie/arrangeren af aan het Rotterdams Conservatorium bij Paul van Brugge. Verder volgde hij lessen bij Klaas de Vries, Rene Uijlenhoet, Jan-Bas Bollen en Robin de Raaf. Bij Hans Leenders en Carlo Balemans volgde hij lessen orkestdirectie.

In 2001 werd hij toegelaten tot de Jong Talent afdeling van het Koninklijk Conservatorium in Den Haag met als hoofdinstrument trompet. Na de voltooiing van zijn middelbare school met als eindproject de compositie en uitvoering van een eigen versie van Shakespaere’s “A Midsummernights Dream” besloot hij zijn studie trompet te combineren met een studie Literatuurwetenschap aan de Universiteit Leiden. Deze voltooide hij met een Bachelorgraad in 2007.

In 2008 componeerde hij onder andere ‘Wind’ voor koor, slagwerk, blazers en beademingsapparaat ter gelegenheid van de opening van de nieuwe entree van het Leids Universitair Medisch Centrum. Tevens nam hij deel aan het project Canons 2008 met het werk ‘How fortunate…’ voor ensemble de Ereprijs. Verder componeert Leonard voor diverse projecten waaronder composities en arrangementen voor de zeer goed ontvangen cd Nouzha van Trio Windstreken, het MagogoKamerOrkest, de Classic Clubnight van het Rotterdams Filharmonisch Orkest, het Ricciotti Ensemble en de tv-serie RO-TV.
In 2009 won hij de Publieksprijs in de arrangeerwedstrijd van het Ricciotti Ensemble. Bezoek de website van Leonard Evers.