Festivaldag

» programma

Nederlandse componisten van 1913 – 2013
Het Leids Amateurkunstfestival op 29 juni 2013 wordt nog uitgebreider dan het festival in 2011. Niet alleen willen we nog meer vormen van samenwerking en cross-overprojecten, maar ook willen we de regio in. Eén thema staat daarbij centraal: Nederlandse componisten van 1913 – 2013.

Samenwerking en cross-over
De opzet van de dag is als volgt: gedurende de middag zijn er workshops en masterclasses in de Stadsgehoorzaal. De festivalavond is verdeeld over drie zalen en in blokken van een half uur. In elk blok krijgt ieder koor, orkest, ensemble of anderszins muzikale groep de gelegenheid om in een samenwerkingsproject een Nederlandse compositie uit te voeren. Hoe dat halve uur eruit ziet, mogen zij samen invullen. Met wie zij samenwerken mogen zij ook zelf bepalen. Denk daarbij niet alleen aan muzikale samenwerking, maar aan alle vormen van amateurkunst: film, dans, decorbouw, fotografie of dichten. Cross-overprojecten en samenwerking met jeugd juichen wij van harte toe. De groepen bereiden deze samenwerking zelf voor, eventueel met begeleiding van de componist.

Op de festivaldag zelf zijn er nog diverse andere activiteiten, zoals masterclasses en workshops. ’s Avonds voert iedereen zijn werken uit in de drie verschillende zalen van de Stadsgehoorzaal. Als klapper van de avond wordt gezamenlijk een opdrachtcompositie  ‘Blicke’ van de Nederlandse componist Leonard Evers uitgevoerd.