LAF 2017

In onze Spiegeltent op de Lammermarkt waan je je van 27 tot en met 29 oktober in het kunstklimaat van 100 jaar geleden.

Leidse amateurkunstenaars van jong tot oud tonen hun talent. Korte voorstellingen en huisbands wisselen elkaar af, de sfeer is ongedwongen en de bar is open. Swing mee, luister, kijk en geniet van unieke co-producties van muziek, toneel, poëzie, fotografie, zang, dans enz. Kortom: All you need is LAF!

Het gevarieerde programma bestaat uit twintig zang-, dans-, poëzie- en toneelvoorstellingen die zijn ontstaan uit samenwerkingen tussen talentvolle amateurgezelschappen uit de Leidse regio. De sfeer in de tent is ongedwongen, de bar is open en iedere dag brengt de huisband het publiek in een andere stemming; want dankzij de vele muziekstromingen uit de tijd van De Stijl, is de sfeer wisselend melancholisch, speels, broeierig of zelfs sexy.

Workshops
In de week voor het Festival kunnen publiek en deelnemers zich laten inspireren tijdens de workshops en lezingen die het LAF samen met BplusC organiseert in hun locatie Het Leids Volkshuis. Kijk hier voor het complete programma, inschrijven en overige details.

Leiden en het LAF
Leiden is met recht een cultuurstad te noemen. En dat is niet alleen omdat het de geboortestad is van Rembrandt, of de stad waar Van Doesburg in 1917 De Stijl oprichtte, maar ook omdat een groot deel van de Leidse bevolking zelf actief een kunstvorm beoefent. Zo telt Leiden vele amateurtheatergezelschappen, dansscholen, orkesten, fanfares en koren. Om te laten zien wat voor talent Leiden hiermee in huis heeft, wordt om de twee jaar het Leids Amateurkunst Festival georganiseerd.

De Stijl en LAF2017
Een uitgangspunt van Van Doesburg was toen hij 100 jaar geleden De Stijl oprichtte om kunstenaars van diverse disciplines te laten samenwerken. Deze gedachte zien we terug bij de opzet van LAF 2017. In een sfeervolle bij het tijdsbeeld passende Spiegeltent worden amateurgezelschappen uitgenodigd om zich samen met amateurs uit andere kunstdisciplines te presenteren in een kunstvorm uit de periode rond De Stijl – denk bijvoorbeeld aan Jazz of andere muziekstromingen uit die tijd. Die samenwerking is vaak nieuw, riskant en vergt een kwetsbare, open houding naar anderen. Om deelnemers hierin bij te staan en de kwaliteit te bewaken is Natasha Schulte aangesteld als festival-regisseur. Het resultaat is een verrassend en inspirerend festival waarin we zowel de vrijheid ín als ván de kunst vieren. Ieder op eigen wijze, samen met anderen.

Op de hoogte blijven? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.