Musica Mista en The Looters

Cross-over
Op zaterdagmiddag 28 oktober treden het koor Musica Mista en de bigband The Looters samen op. Jazz nummers staan centraal in dit optreden.

Jazz werd in de jaren 20 van de vorige eeuw, tijd van de stijl, als ‘modern’ beschouwd en het stel vond dit een mooie uitgangspunt voor hun samenwerking. Er ontstaat een cross-over tussen de twee amateurs muziek groepen doordat de groepen een arrangement hebben gemaakt van vier nummers met en voor elkaar.

Musica Mista
Musica Mista, is een ‘overdag-koor’ opgericht in Leiden in 2012. Het gemengde koor bestaat uit 34 leden die allemaal de passie delen om samen te zingen. Het koor staat onder leiding van dirigente Stephanie Müller.

The Looters
The Looters, opgericht in hetzelfde jaar als Musica Mista, is een big band die bestaat uit een zangeres, een volledig ritmesectie en blazers. The Looters speelt niet alleen samen met Musica Mista op zaterdag, maar is tevens ook gedurende het hele weekend de huisband van het Leids Amateurkunst Festival.

Samenwerking
Het idee om samen te werken ontstond uit de speeddates die het LAF organiseerde in aanloop naar het festival. Op deze inspiratie avonden kwamen de verschillende groepen en deelnemers bijeen om met elkaar in contact te komen en ideeën uit te wisselen. De big band en het koor waren meteen enthousiast en hebben met veel plezier aan het project gewerkt. Het eindresultaat is te zien (en te luisteren) op de zaterdag. 

De koorleden van Musica Mista repeteren op de Haagweg.