Vita & Violet

Vita & Violet
Vita & Violet is een bijzondere theater-documentaire over de zinderende liefdesrelatie in het complexe tijdsgewricht van het interbellum tussen de twee bekende schrijfsters Vita Sackville-West en Violet Trefusis.

De twee hoofdrolspelers Eva van Eden (Vita) en Gertrude Hoogendoorn (Violet) nemen het publiek mee in een verhaal over de ontdekking van de liefde, de zoektocht, de schaamte, het einde en de melancholie.

De man van Vita heeft de brieven van Violet bewaard, terwijl de man van Violet alle correspondentie heeft vernietigd. Het stuk is geschreven aan de hand van brieven die Violet aan Vita heeft geschreven en neemt het publiek mee terug in de tijd. Met weinig decor en de muziek van Agnes Obel gaat alle aandacht uit naar het liefdesverhaal tussen de twee excentrieke dames. Papatio, sociaal maatschappelijk werker, graffiti-artist en theatermaker, speelt in de voorstelling een rol die anders is dan zijn gebruikelijke rol.

Vita & Violet valt in de prijzen
De productie is oorspronkelijk opgevoerd op het Leids Dialogen Festival en  is voor het LAF ingekort. De dialoog onder regie van Erik Siebel met Eva van Eden en Gertrude Hoogendoorn won tijdens het Leids Dialogenfestival 2016 de juryprijs, de publieksprijs en de prijs voor beste actrice. Nu met bijdrage van Papatio, op vrijdag 27 oktober tijdens het Leids Amateurkunstfestival in de Spiegeltent op de Lammermarkt gaat de voorstelling vast weer hoge ogen gooien.

Imperium
Toneelgroep Imperium bestaat dit jaar 60 jaar en telt ongeveer 60 actieve (amateur) leden. Imperium viert in 2017 haar jubileum, en heeft onder redactie van Hoogendoorn een Glossy met daarin 60 jaar historie en hoogtepunten uitgebracht. Erik Siebel, regisseur van Vita & Violet, heeft bij Imperium 32 jaar ervaring.  Van Eden (Vita) heeft 13 jaar gespeeld bij de toneelgroep en is onlangs gestopt, voor het LAF treedt ze nog eenmaal met Imperium op!

Links Hoogendoorn (Violet) en rechts Van Eden (Vita). Foto: René Huinen.