Sentimental Journey

Het programma van vrijdagavond bestaat uit een reis langs muzikale en theatrale voorstellingen. Tussen 19.00 en 22.30 uur wisselen serieuze en swingende stukken elkaar af.

De avond wordt muzikaal omlijst door twee huisbands: Dansorkest Date 7-2-7 en later op de avond gaan we swingen met de Old Rhine Jazzband

  • We starten het festival met een swingende openingsact van het Dansorkest Date 7-2-7 met Jeugdcircus Miloco en special guest burgemeester Henri Lenferink. Die het festival hiermee officieel opent. De rest van de avond biedt de volgende voorstellingen:
  • Première: Victory Boogie & 20 klarinetten: een hommage aan Mondriaan door Klarinetensemble Lignum, o.l.v. Hendrik-Jan Lindhout die deze bijzondere compositie maakte geïnspireerd op Mondriaans schilderij Victory Boogie Woogie.
    Daarnaast spelen ze een eigen parodie op de Driestuiversopera van Kurt Weill.
  • Vita en Violet een theaterdocumentaire door Toneelgroep Imperium over de historische figuren Vita Sackville-West en Violet Trefusis die begin 20e eeuw een liefdesrelatie aangaan. De ontdekking van de liefde, de zoektocht, de schaamte, het einde en de melancholie. Straatartiest PapaTio maakte het decor voor deze voorstelling.
  • Kleur verwoordt in seizoenen: een voorstelling van Haiku Kern Leiden en Muziekcentrum Leiden Noord: Maarten Witkam op gitaar en Kees Kort op Shakuhachi. De kenmerkende kleuren van De Stijl rood, geel, blauw met aanvullend zwart zijn voor deze voorstelling gekoppeld aan de seizoenen: geel is de lente, blauw de zomer, rood de herfst en zwart de winter. Seizoenen en natuur spelen een belangrijke rol in de haiku traditie.
  • Cursisten moderne dans van BplusC dansen op de stukken die het koor Vox Laeta zingt.
  • De Argentijnse Tangostudio Libertango danst het stuk Ontmoeting, een melancholische dans omlijst door foto’s van leden van het LAFV. We zien de eenzaamheid en de chaos van een drukke stad tegenover de troost en geborgenheid van een omhelzing. Een bijzondere ontmoeting tussen dans en fotografie met chaos en tegelijkertijd geborgenheid.
  • Vogel Vocaal een koor uit de Vogelwijk in Leiden en de Old Rhine Jazzband sluiten de avond swingend en zwoel af met een gezamenlijke productie.

Kaartverkoop aan de tent. Kaarten incl. consumptie: € 5,- voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen tot 14 jaar. Met een passe-partout van € 10 heb je alle dagen toegang tot het festival.