Componist slotcompositie

Pekka Kostiainen  is door het LAF 15 uitgenodigd om een slotcompositie te maken die ter afsluiting van het festival gezongen wordt door het speciaal  samengestelde festivalkoor- en orkest.
Pekka Kostiainen heeft het festival bijgewoond als ‘artist-in-residence’. Hij heeft bovendien twee masterclasses gegeven aan deelnemende koren en ensembles.

Pekka Kostiainen is in 1944 geboren in Jyväskylä, Finland. Hij heeft zijn muzikale opleiding genoten aan de Sibelius Academie, waar hij in 1968 afstudeerde.
Hij werkte van 1971 tot 2000 als lector aan de Universiteit van Jyväskylä.  Op dit moment is hij koordirigent en freelance componist.

Pekka Kostiainen is een veelzijdig componist met een groot aantal composities vooral voor  koren. Daarnaast componeert hij ook orkest- en kamermuziek en heeft hij twee opera’s op zijn naam staan. Een fundamenteel element in zijn werk is humor. Dat horen we niet alleen in zijn koorwerk (bijvoorbeeld Satyrical Suite), maar in zijn instrumentale muziek. Kijk en luister bijvoorbeeld naar de opname op Youtube van Valsi & Jenka.

Pekka2