Workshop Schilderen op Scandinavische muziek

Laat muziek je leiden bij het schilderen!

Bij het horen van muziek krijg je beelden, een gevoel,  je ervaart ritme of melodie, je waant je op een bepaalde plek.

Met dat wat de muziek met je doet ga je aan de slag. Een gevoel of sfeer kan je achtergrond(kleur) bepalen. Een beeld dat wordt opgeroepen kan de voorstelling worden die je schildert. Een melodie of ritme kan vertaald worden naar een abstracte vertaling op je doek of het bepaalt je manier van schilderen, de toonzetting van je penseel of kleur.

Deze manier van schilderen is als een reis waarbij je bestemming nog onbekend is. Het is een improvisatie waarbij je gaat spelen met: kijken, zien, luisteren, horen,  interpreteren en schilderen. De manier waarop jij deze elementen met elkaar laat spelen zal leiden tot een reis met een geheel eigen beeldbestemming.

Duur van de workshop: circa 60 minuten
Maximaal aantal deelnemers: 25
Schilder ervaring is niet van belang
Draag kleding waar verf op mag komen


Irm_Trimbos   Irmegard Trimbos is opgeleid als beeldend docent en designer, na jarenlange ervaring als docent en freelancer, heeft zij nu haar eigen atelier, atelier de Bron in Leiden.

Een creatieve, culturele en culinaire speelplaats, waar mensen al spelenderwijs hun creativiteit mogen ontdekken, ontwikkelen en waar vooral veel mogelijk is.
www.atelier-debron.nl


Deze workshop vindt plaats op 30 mei om 16 uur in de VIP foyer. Eventuele laatste plekken zijn ter plaatse beschikbaar. Inschrijven is niet meer mogelijk.