Workshop Podiumpresentatie voor koorzangers

U houdt van zingen! En thuis onder de douche of op de repetitie klinkt het prachtig, maar als er mensen toekijken dan is het ineens toch anders.

Wat doe je met je lichaam? Hoe laat je zien wat je voelt, waar wat je zingt over gaat, hoe zorg je ervoor dat het niet gemaakt en geforceerd overkomt? Hoe beweeg je je over het podium? Veel kooroptredens zijn prachtig om te horen, maar vreselijk om naar te kijken. De een doet te veel, de ander te weinig. Het is houterig, ongemakkelijk of het leidt af van de muziek. Terwijl koorzangers zonder het zelf te weten vaak juist alles in huis hebben om ook goede performers te zijn.

In deze workshop leggen we de basis voor een goede en ontspannen podiumpresentatie. We werken in een groep en geven oefeningen die je kunt gebruiken in je eigen koor of als solist. Via oefeningen in ruimtelijk en lichamelijk  bewustzijn komen we bij tekstbehandeling en emotie terecht. Authenticiteit en vrijheid staan centraal. Dus geen danspasjes, wel contact met het publiek, je publiek raken. Hoe het publiek door wordt meegenomen in de muziek. Een tijdloos onderwerp dat voor zowel beginners als ervaren koorzangers elke keer weer een leerzame zoektocht is.

  • Duur 60 min met 10 minuten uitloop / presentatie
  • Maximaal 20 deelnemers
  • Maximaal 20 toeschouwers
Natasha_Schulte Natasha Schulte is theaterregisseur en docent. Zij maakt beeldende voorstellingen over filosofische en maatschappelijke thema’s. Voor div.festivals en gezelschappen in binnen en buitenland. In leiden werkte zij als Artist in residence bij Scheltema (centrum voor de kunst) werkte ze mee aan div. community art projecten en locatieprojecten. Daarnaast richtte zij onlangs haar eigen theatergroep op: Nieuw Leiden. Waarmee ze mensen aan het denken zet over herkenbare thema’s en tegenstellingen in gedrag. Voor zowel theaters als organisaties, in voorstellingen en workshops. (www.nieuwleiden.com)Al meer dan 10 jaar werkt Natasha Schulte met zangers en koren door Nederland. Als eindregisseur, workshopsdocent en in het kader van bijzondere interdisciplinaire projecten. Zij verzorgt de theatrale ensceneringen bij optredens en concerten volgens het ‘less is more’ principe, steeds op zoek naar de authenticiteit van de zangers. Zij werkt(e) met het Leids Kamerkoor, Key2singing, les Moucherons (Haarlem) Schudden voor gebruik (Arnhem) Besharp (Utrecht) e.v.a. en begeleidt de bijzondere zang en spelretraites ‘Zing je binnenste buiten’ (dominicanenklooster Huissen) www.natashaschulte.nl

Deze workshop vindt plaats op 30 mei om 14:40 uur in de Breezaal. Eventuele laatste plekken zijn ter plaatse beschikbaar. Inschrijven is niet meer mogelijk.