Workshop Podiumvrijheid voor instrumentalisten

Thuis speel of zing je vast lekker, maar op het podium – of tussen de schuifdeuren – lijkt opeens alles anders.

Sommige mensen gaan mooier spelen bij een optreden, andere mensen krijgen teveel stress. Je hersenen gaan vanzelf anders doen als andere mensen naar je kijken of luisteren! Het is handig om daar rekening mee te houden.

In de workshop Podiumvrijheid doen we oefeningen en experimenten om te ontdekken hoe je energiek en met plezier kan optreden. Je leert om jezelf te presenteren aan publiek. Het maakt niet uit wat voor speelniveau je hebt, of wat voor optreden je wilt gaan doen.

Michiel gaf deze workshop aan twaalfjarige amateurs, maar ook aan Masterstudenten van het Conservatorium. In deze workshop staat een veilige sfeer voorop, dus ook als je optreden spannend vindt kan je prima meedoen.

  • Maximaal 12 mensen (met instrument). Neem een kort stukje muziek mee dat je goed geoefend hebt mee. De workshop wordt tweemaal gegeven, dus in totaal kunnen zich maximaal 24 mensen inschrijven
  • Duur: 60 minuten met 10 minuten uitloop
  • Leeftijd: 15+, volwassenen
  • De workshop is zonder publiek
Michiel-Holtrop De workshop Podiumvrijheid wordt gegeven door Michiel Holtrop. Michiel is professioneel altviolist, communicatietrainer, provocatief coach en cultureel ondernemer.Michiel is verbonden aan het Nederlands Philharmonisch Orkest als altviolist, aan de stichting Appeltaartconcerten als artistiek leider en aan het Fonds Podiumkunsten als adviseur. Hij coacht musici met podiumangst, stress- en burnoutklachten en geeft workshops, lessen en trainingen over podiumangst, podiumvrijheid en studeren.

Deze workshop vindt plaats op 30 mei om 17 uur in de Breezaal. Eventuele laatste plekken zijn ter plaatse beschikbaar. Inschrijven is niet meer mogelijk.