Deelnemers en hun bijdragen.

LAFV is om 21:10 uur in de Grote Zaal van de Stadsgehoorzaal!

Zie maatwerk-met-2-koren-de-LAFV-op-het-leids-amateurkunst-festival.

Maatwerk met 2 koren .. de LAFV op het Leids Amateurkunst Festival
Komende zaterdag 29 juni vindt het jaarlijkse Leidse Amateurkunst Festival plaats. Net als anders nemen er diverse koren aan deel, maar dit keer ook de LAFV. Vier fotografen, Jolien Schroot, Fer Kaptein, Marcel Schikhof en Wim van Oordt, hebben zich laten inspireren door een zevental liederen, van heel oude muziek (1594) tot moderne pop (2000). De liederen worden uitgevoerd door twee koren, Ex-Animo en Close to Harmony.

De fotografen hebben foto’s gemaakt of uitgezocht bij de tekst en muziek, zodat de beelden de songs ondersteunen – en natuurlijk ook omgedraaid. De beelden worden op groot scherm worden vertoond tijdens het optreden van de twee koren.

Een en ander klinkt simpel maar niets is minder waar. De foto’s moeten voor het gevoel goed kloppen bij de muziek en de tekst, en bovendien in de maat lopen … Een grote uitdaging, zeker omdat de koren een eigen interpretatie van de nummers hebben gemaakt en een koor nooit 100% “op tijd” kan zingen. Toch hebben de fotografen mooie beeldverhalen gemaakt, geïnspireerd op de muziek of de teksten.