LAF17: een zeer geslaagd festival

Het weekend van 27-29 oktober was het een drukte van jewelste in de nostalgische spiegeltent die op de lammermarkt stond. Drie van de vier dagdelen waren volledig uitverkocht en in totaal hebben meer dan 2000 mensen het festival bezocht.

Foto: Simon Duindam, LAF

 

Het publiek was onverdeeld positief over de bijzondere sfeer in de nostalgische spiegeltent. De optredens waren over het algemeen van een hoog niveau en de huisbands wisten ook tijdens de changementen de sfeer er goed in te houden.

 

Vrijdag begon al goed met een spectaculaire opening door Burgemeeste Lenferink in samenwerking met Miloco en dansorkest 727 en knalde eruit met een super feestelijk optreden inclusief balonnen en gouden confetti.

Het stuk van Libertango en het LAFV werd door het publiek enorm gewaardeerd, wat naast het applaus ook bleek uit in het winnen van de publieksprijs.

Foto: Simon Duindam, LAFV

Dagwinnaars van de overige dagdelen waren:
Zaterdagmiddag: “Musica Looters” van Musica Mixta en The Looters
Zaterdagavond: “Show me how to Burlesque” ┬ávan Zangstudio the Voice & Balletstudio Ouwerkerk
Zondag middag: “Vaarwel naar Zee” van Rumor di Mare en kinderkoorschool Utopa

Foto: Jannie de Groot, LAFV

Na de optredens van zondagmiddag was er ruimte voor beeldende kunst en hebben de heren Roggeveen en Olijerhoek op hilarische wijze het ene na het andere kunstwerk aan de man gebracht.

Het festival werd afgesloten door een groot gelegenheidskoor onder leiding van Wim de Ru, die geheel in stijl zowel het koor als het publiek mee name in de liederen van de driestuiver opera.

Een spectaculair festival waarin vrijwel alle kunstdisciplines van Leiden vertegenwoordigd waren. Een festival gedragen door bijna 600 vrijwilligers die voor, maar ook achter de schermen heel hard hebben gewerkt om dit culturele evenent tot zo’n grandioos succes te maken.