Succesvolle inspiratieavond met miniworkshop Tommie Freke

Tijdens de inspiratieavond van 15 mei is het idee opgevat om met alle deelnemers de festivallocatie te bekijken. Op dinsdagavond 27 juni ging een groot aantal deelnemers onder leiding van festivalregisseur Natasha Schulte dan ook naar de Lammermarkt om zich te laten inspireren en informeren. Op zondag 22 oktober 11.00 uur geeft Tommie Freke wederom een muziekworkshop instant componeren voor muziekliefhebbers.

Natasha Schulte neemt de aanwezigen in verbeelding mee hoe het programma er voor het publiek uit zal zien. De inspiratieavond op 27 juni is afgesloten met een inspirerende workshop door muzikant en componist/theatermaker Tommie Freke. Hij geeft in oktober een van workshops/masterclasses en we zijn dan ook zeer verheugd dat hij nu al een bijdrage heeft willen leveren aan het LAF. Freke is zeer bevlogen als het gaat om multidisciplinair werken en is dan ook zeer gemotiveerd ons in de stemming voor het festival te brengen met deze mini-workshop.

Een impressie met beeld en geluid van deze bijzondere avond vind je hier.

Tommie Freke (Leiden 1966) is opgeleid als Jazzmusicus aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam. Sinds 1996 werkt hij als muzikant en componist/theatermaker, hij maakt muziek, componeert en arrangeert. Zo componeerde hij onder andere voor Dogtroep, Het 5e Kwartier, Fort van de Verbeelding, De Veenfabriek, Theater Artemis, Theater Munganga, Theater Maatwerk, Opus One, Parels voor de Zwijnen en recentelijk voor TG WieWalvis. Hij is grondlegger van theaterconcept OERKEST en speelt in de band Gallowstreet.

Vanaf 2002 houdt hij zich bezig met het ontwikkelen van workshopmethodiek en didactiek. Met zijn diverse Community Art projecten heeft hij zich ontwikkeld tot inspirator voor mensen uit alle lagen van de bevolking.