Spiegeltent

In de Spiegeltent op de Lammermarkt wanen we ons in het kunstenaarsklimaat van 100 jaar geleden. De tijd waarin Van Doesburg en Mondriaan leefden. De tijd die vooraf ging aan een nieuwe culturele stroming, de Stijl. De ronde tent ademt de sfeer van het uitgaansleven van begin vorige eeuw waar kunstenaars, muzikanten, schrijvers, componisten en architecten elkaar ontmoetten en lieten inspireren door elkaars muziek, poëzie, kunstwerken enz. en samen nieuwe stukken maakten. 

Cirkelvormige Spiegeltenten als rondreizende dansgelegenheden waren in de eerste helft van de vorige eeuw zeer populair. In het midden van de tent ligt een ronde dansvloer met daaromheen bankjes rond tafeltjes. De tent is voorzien van een bar en een podium voor de huisband. De tent dankt haar naam aan de vele spiegels in de aankleding.

Repeteren in de tent
Onze spiegeltent wordt opgebouwd op maandag 23 oktober en na het festival op maandag 30 oktober weer afgebouwd. Vanaf dinsdag 24 tot met zondagochtend 29 oktober kan er in de tent worden gerepeteerd. Verder zullen de nodige voorzieningen voor licht, geluid, projectie en akoestiek worden aangebracht.

Commissie 
Om het gebruik van de tent vooraf en tijdens het festival in goede banen te leiden, is een Commissie Spiegeltent in de maak. Belangstelling? Laat het weten via info@leidsamateurkunstfestival.nl Alle festivalvrijwilligers worden uitgenodigd op de afterparty.