Succesvolle speeddate

Op donderdag 27 oktober was een opmerkelijk gezelschap van vertegenwoordigers van ruim 20 amateurgezelschappen bijeengekomen voor een date-avond in het Leids Volkshuis; mensen die enthousiast bezig zijn met hun hobby en contact zoeken met mensen met een net iets andere hobby om samen iets moois te laten zien op het Leids Amateurkunst Festival Onze Leidse Stijl in oktober 2017.
Matching
Hoeveel dates er zijn gemaakt kon nog niet worden vastgesteld, maar afgaande op het aantal uitwisselingen van e-mailadressen aan het einde van de avond zou het wel eens een interessant festival kunnen worden. De organisatie van het Leids Amateurkunstfestival gaat nu de nieuwe partners op allerlei manieren faciliteren en ook nog meer nieuwe combi’s van amateurgroepen zoeken.

Fanfare en dans
De klarinettisten wilden wel een date met een dansgroep en een koor wilde wel met een fanfare een muziekprogramma gaan voorbereiden. Maar er werd ook gesproken over een mini-musical met een videogroep. Een ander bood zich aan om een stukje klassieke muziek om te zetten voor een popgroep. En waarom is er geen circusgroep aanwezig waarmee we een date kunnen maken, vroeg een vertegenwoordiger van de aanwezige koren. Eén van de bestuursleden maakte duidelijk dat het programma voor dit 2-jaarlijkse festival gemaakt wordt door de amateurgroepen-zelf, hoe meer groepen mee doen, hoe groter het programma wordt, mogelijk zelfs drie hele dagen.

Spiegeltent
De organisatie denkt voor de festival locatie aan een ‘Spiegeltent’ met een podium, een bar en een dansvloer. Een spiegeltent werd 100 jaar geleden vaak aangetroffen op de kermis wat weer mooi aansluit op het gekozen thema: de jaren ’20 van de vorige eeuw.

Herkansing
Amateurkunstenaars die deze avond hebben gemist, kunnen op 17 januari 2017 in de herkansing tijdens een tweede date-avond. Meer informatie info@leidsamateurkunstfestival.nl. Het thema van LAF 2017 dat in oktober 2017 gaat plaatsvinden is Onze Leidse Stijl.